Garmin Fenix Chronos

Garmin Fenix Chronos: een luxe sporthorloge waarmee je voor de dag kunt komen

Garmin heeft al een flinke reeks sporthorloges en fitnessarmbanden, die er allemaal erg sportief uitzien. Prima tijdens het sporten, maar als je op kantoor werkt zijn er ook wel eens afspraken waarbij je serieus voor de dag moet komen. De nieuwe Garmin Fenix Chronos speelt daarop in: bedoeld voor carrièremakers die hun maatpak wel eens verruilen voor een sportbroek.

Fenix Chronos: luxe prijskaartje

Met de Fenix Chronos probeert Garmin een wat hoger segment aan te spreken en dat is ook meteen te merken aan het prijskaartje. Dit horloge gaat vanaf $899 kosten. Het topmodel van titanium is zelfs nog iets duurder. Het bevat de standaardfuncties zoals stappen, calorieën tellen en slaap analyseren. Maar je kunt er ook mee gaan fietsen, golfen en open water zwemmen. Het horloge bevat een EXO-antenne die je locatie bepaalt met behulp van de GPS- en GLONASS-satellieten. Verder zit er een hoogtemeter, kompas, barometer en hartslagsensor in.

Garmin Fenix Chronos-horloge

Natuurlijk kun je dit horloge koppelen met je smartphone, zodat je notificaties ontvangt. De ronde 1,2-inch wijzerplaat is aanpasbaar en goed afleesbaar in vel zonlicht en de batterij gaat 25 uur mee. Dat wordt dus elke dag opladen, want als je continu GPS gebruikt houdt het horloge het maar 13 uur vol. GPS heb je alleen nodig tijdens het sporten, dus je zult alleen in de problemen komen als je ultramarathons loopt. Gebruik je het horloge alleen als… horloge, dan kun je op een week batterijduur rekenen.

Garmin Fenix Chronos

Er zijn drie modellen, waarbij de goedkoopste zijn gemaakt van staal en de duurste van titanium. Alledrie zijn ze voorzien van een krasbestendige lens. Het horloge wordt geleverd in een mooie houten doos. Dat mag ook wel voor die prijs. De ingebouwde hartslagmeter scheelt weer een aparte hartslag-bostban tijdens het sporten, waarmee je alle kanten op kunt. Want naast de al genoemde sporten kun je er ook mee hardlopen, fietsen, zwemmen, roeien, trailrunnen en triathlons lopen.

Garmin Fenix Chronos met computer en smartphone