Garmin Connect IQ 3.0

Garmin Connect IQ 3.0: daar zit muziek in

Garmin gaat het Connect IQ-platform verder uitbreiden en geeft ontwikkelaars meer mogelijkheden om leuke toepassingen te bouwen, terwijl je als consument meer keuze krijgt. Garmin nodigde eerder deze week ontwikkelaars uit op het hoofdkantoor in Kansas om te luisteren naar de vernieuwingen die er voor Garmin Connect op stapel staan. Garmin Connect IQ 3.0 is bedoeld voor wearables, sporthorloges, fietscomputers en handhelds voor buitensporten, zoals golf.

Connect IQ 3.0 gaat zorgen voor meer functies op allerlei apparaten. Onlangs bracht Garmin al de nieuwe Forerunner 645 Music uit, dat werkt met het Connect IQ-platform. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor wijzerplaten, muziek afspelen en apps van derden. Die mogelijkheden komen er ook op andere accessoires.

Drie jaar geleden ging Connect IQ van start en sindsdien zijn de apps meer dan 54 miljoen keer gedownload, zegt de fabrikant. Met versie 3.0 komen er meer mogelijkheden om muziek, podcasts, audioboeken en andere audio-content op de apparaten af te spelen. Ook krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om Garmin’s eigen kaarten in hun apps te gebruiken.

ForeRunner 645 en 645 Music

Apps voor Garmin Connect IQ 3.0

Er zijn ook al wat apps aangekondigd die met Garmin Connect IQ gaan werken, zoals

  • MySwimPro: Een app om je zwemprestaties te verbeteren met trainingsschema’s van 6, 8 en 12 weken, afgestemd op jouw niveau.
  • Yelp by Garmin: Mensen met een Garmin Edge-fietscomputer kunnen hiermee onderweg een lunchadresje vinden.
  • Trailforks: Ook bedoeld voor de Garmin Edge, een app waarmee mountainbikers routes kunnen downloaden.
  • iHeartRadio: Een muziek-app met offline afspeellijsten, al aanwezig op de Forerunner 645 Music.

Heb je een Garmin-apparaat met ondersteuning voor Connect IQ, dan is het aan te raden om de website te bezoeken en de verschillende apps te proberen. We zullen de komende tijd nog meer apps, wijzerplaten en data fields gaan zien die meer audiofunctionaliteit geven, notificaties kunnen gebruiken en samenwerken met de Garmin-kaarten.

De Garmin Connect 3.0 software-update komt samen met de nieuwe Connect IQ-apps vanaf deze week beschikbaar voor iedereen met een geschikt apparaat. Op de ontwikkelaarssite van Garmin kun je zien of jouw accessoire geschikt is voor Connect IQ.

Lees ook: