fundrunner

Met Fundrunner ga je bewegen voor goed doel

Lekker bewegen is goed voor je. Maar als je daarmee ook nog geld kunt ophalen voor het geode doel, voel je je nog lekkerder. Vandaar dat er nu de app Fundrunner is, waarmee je buitenactiviteiten zoals fietsen, wandelen en hardlopen kunt omzetten naar donaties voor een goed doel. Deelnemende goede doelen zijn Cordaid, De Zonnebloem, Dorcas, KNRM, Diabetes Fonds, VluchtelingenWerk NL, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, Alzheimer NL, Topsport for Life, en Leger des Heils.

Je hoeft niet meteen honderden euro’s in te zamelen voor het goede doel. Het gaat bij Fundrunner vooral om kleine bedragen. In de maand november, toen de app voor het eerst beschikbaar was, is er €1101,18 opgehaald door mensen die in totaal 625 activiteiten uitvoeren. Elke sportieve prestatie levert dus rond de twee euro op. Waarschijnlijk net zoveel als je met collecteren op straat had opgehaald, maar bij Fundrunner krijg je er ook nog een goed gevoel bij.

Sporten die Fundrunner ondersteunt zijn hardlopen, wandelen, fietsen, schaatsen, skeeleren, roeien, zeilen, rolstoelsporten en golfen. De app is gemaakt door een adviesbureau dat fondsen werft voor goede doelen. In de toekomst is het de bedoeling dat je via locatiebepaling ook kunt kiezen voor kleinere doelen en sponsoractiviteiten in de regio. Helaas is er momenteel alleen een Android-versie verkrijgbaar. Een iPhone-versie volgt begin 2015.

fundrunner

Als je geld wilt ophalen met Fundunner kies je eerst de soort activiteit, bijvoorbeeld hardlopen. Daarna kies je een goed doel en een sponsor. Die sponsor is een persoon of bedrijf die per gelopen kilometer een vergoeding gaat betalen. Zodra je klaar bent met het leveren van de prestatie publiceer je vanuit de app een bericht op Facebook of Twitter. De sponsor heeft daarmee bewijs dat je de prestatie ook daadwerkelijk hebt geleverd en het levert meteen wat extra reclame op.

Een voorbeeld: een verzekeraar belooft je te sponsoren voor een bedrag van €0,50 per kilometer. Loop je 4,41 kilometer, dan levert dat €2,20 op voor het gekozen goede doel. Als sponsor kun je ook een maximumbedrag kiezen, bijvoorbeeld €2,50.

Downloaden: Fundrunner voor Android (gratis)