Fitti Guard-man

De Fitti Guard fitnesstracker zorgt dat je niet in de herrie zit

Fitnesstrackers die hetzelfde doen als andere, zijn saaaai. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die een unieke insteek kiezen, zoals de Duitse Fitti Guard. Die meet niet alleen je stappen en slaapgedrag, maar kijkt ook of je bloot staat aan te veel lawaai, of de luchtkwaliteit goed is en of het wel goed zit met de gammastraling om je heen.

Fitti Guard fitnesstracker

Fitti Guard: veel meer sensoren dan een normale tracker

De Fitti Guard is bijzonder omdat er veel meer sensoren in zitten dan je gewend bent bij zo’n fitnessarmbandje. Die extra sensoren kunnen ultraviolette straling van zonlicht meten, gammastralen, geluidsoverlast en luchtkwaliteit. Het polsbandje, dat eruit ziet als een smartwatch, kan je vervolgens adviseren om zonnebrandcreme op te doen of het raam open te zetten. De waarschuwingen zijn gebaseerd op aanbevelingen van de World Health Organisation (WHO).

Het Duitse bedrijf dat de Fitti Guard maakt, bracht eerder al een gewone activitytracker op de markt. Dit nieuwe product kan alle gangbare functies aan, zoals stappen tellen, calorieën berekenen en slaapgedrag meten. Je kunt er ook hartslag mee meten en je hardlooptrainingen vastleggen met GPS. Tijdens het slapen meet de Fitti Guard de luchtvochtigheid en het geluidsniveau om in te kunnen schatten of je wel in een prettige slaapomgeving ligt te snurken. Andere fitnesstrackers kijken vaak alleen naar beweging en bepalen op basis daarvan of je goed hebt geslapen.

Je zou bijna denken dat dit een wonderapparaat is, want de Fitti kan ook automatisch sportactiviteiten zoals golf, basketbal en tennis herkennen, net zoals de SmartTrack-functies op de Fitbit. Met een batterijduur van 21 dagen klinkt het allemaal bijna te mooi om waar te zijn. Reden genoeg om toch wat sceptisch te zijn. Dit product is namelijk nog niet te koop, maar er begint in maart een Kickstarter-campagne, dus het kan nog wel een tijdje duren voordat de eerste gebruikers ermee aan de slag kunnen. Hopelijk krijgen ze het voor elkaar.

Meer details op de Fitti website.