Fitste landen van Europa

Dit zijn de fitste landen van Europa

Fitbit heeft een lijst opgesteld van de fitste landen. De lijst is gebaseerd op anonieme data van 23,2 miljoen Fitbit-gebruikers, die zijn verzameld in 2016. Ze keken naar de dagelijkse stappen, active minuten, rusthartslag en slaapduur.

Nederland is een fit land

Ierland staat bovenaan de lijst als het meest fitte land, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Zweden, Nederland en Zwitserland. We staan dus in de top 5! De Verenigde Staten, het thuisland van Fitbit, staat daarentegen op de 28e positie.

Verder blijkt dat in Spanje de meeste stappen worden gezet, met een gemiddelde van 9.023 stappen per dag. In Zwitserland, Hongkong, Zweden en Nieuw-Zeeland zijn ze ook gek op lopen. Nederland komt helaas niet in de top 10 voor. Spanje is ook het meest actief in aantal minuten: ze bewegen 27,9 minuten per dag. Nederland staat hier op nummer 8.

In de ranglijsten staat het Verenigd Koninkrijk bovenaan als het om slaap gaat. De Britten halen een gemiddelde van 7 uur en 14 minuten per nacht. Op nummer 2 staat Nederland en de rest van de top 10 bestaat uit Europese landen en Nieuw-Zeeland.

De Verenigde Staten scoren dus slecht in het overzicht, maar om de cijfers ook voor het eigen publiek nog wat interessant te maken heeft Fitbit een lijst gemaakt van de fitste Amerikaanse steden. Het Midwesten blijkt het erg goed te doen, wamen met steden als Duluth en Minnesota. Ook in Appleton (Wisconsin), Eau Claire (Wisconsin), Boulder (Colorado) en Bellingham (Washington) doen de Fitbit-gebruiekrs flink hun best. Deze cijfers zijn gebaseerd op 10 miljoen Amerikaanse gebruikers. Fitbit heeft in totaal 50 miljoen gebruikers in 65 landen.

Fitbit Fitste landen van Europa