fitstar-yoga

FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar

Yoga is een van de trends van 2015, voorspellen deskundigen. De nieuwe app FitStar Yoga komt dus net op tijd. FitStar had al een app waarmee je fitnessoefeningen kon doen, onder leiding van een virtuele personal trainer. FitStar Yoga werkt hetzelfde, maar dan met yoga-oefeningen. De app werd meteen al zo populair dat het favorieten als MyFitnessPal en Fitbit in de ranglijsten versloeg.

fitstar-yoga

Daarmee is FitStart Yoga sneller succesvol dan de originele app die heel wat meer tijd nodig had om hetzelfde aantal downloads te halen – zonder dat er reclame voor werd gemaakt. Blijkbaar zitten heel wat mensen te wachten op een app waarmee je leert om yoga-oefeningen te doen. En waarom ook niet via een app? Als je aan een yogaklasje in de sportschool meedoet, krijg je ook een programma voorgeschoteld dat voor de gemiddelde deelnemer geschikt is. FitStar Yoga is dan zelfs nog iets handiger: is het programma te makkelijk of te moeilijk dan kun je meteen stoppen en iets anders uitkiezen, zonder dat je sorry hoeft te zeggen.

Niet zomaar wat yogahoudingen

De FitStar Yoga-app is gemaakt in samenwerking met yoga-kenner en boekenschrijfster Tara Stiles. Als je de app hebt geïnstalleerd krijg je eerst een uitgebreide introductie te zien. Je geeft aan hoe ervaren je bent: beginner, gemiddeld, gevorderd of expert. Daarna maak je een account aan en schakel je notificaties in. Alles ziet er erg gelikt uit. Je hebt ook niet het idee dat je zomaar een collectie yoga-houdingen krijgt aangereikt, maar het voelt alsof Tara je echt gaat begeleiden. Natuurlijk raadt ze aan om een Premium-abonnement te nemen (€6,99 per maand, €35,99 per jaar). Dat is een schijntje in vergelijking met een yogacursus maar wil je liever nog even gratis proberen, dan kan dat ook. Bij een gratis basisabonnement krijg je 1 persoonlijke sessie van 20 minuten per week, plus een aantal vrije oefeningen. Op basis van waarderingen stelt de app steeds nieuwe sessies samen.

Kies je voor de gratis optie dan krijg je een 17 minuten durende introductiesessie in beeld. Trek je yoga-pakje aan en begin! Je kan in de app ook zien welke sessies je hebt gedaan en je kunt vrienden maken. Dus ook al zit je eenzaam thuis op je yogamatje, je hebt toch het idee dat je er niet helemaal alleen voor staat.

De yoga-app zit iets anders in elkaar dan de normale FitStar-app. Je hoeft niet bij elke oefening aan te geven wat je ervan vindt. Ook zijn het geen losstaande oefeningen, maar moet je in de app kunnen zien hoe je van de ene houding naar de andere gaat. FitStar filmde 300 houdingen en 1.400 overgangen om alles mooi in beeld te brengen. Verder moest worden berekend welke volgorde van oefeningen het meest logisch is. De muziek is afgestemd op elke oefening.

Voor wie?

Mensen die thuis yoga willen doen en daarbij wel wat begeleiding kunnen gebruiken. Kan ook handig zijn voor mensen die veel reizen en op hotelkamers zijn aangewezen. Verder kan het een goede kennismaking zijn voor mensen die willen beginnen met yoga, maar eerst willen proeven of het iets is. Als je de beginnerslessen kiest, word je goed begeleid en krijg je een goede indruk of yoga bij je past.

Is het wat?

Ja! FitStar Yoga is erg mooi uitgevoerd, bevat duidelijke oefeningen en bevat allerlei slimmigheden om te zorgen dat er een doordachte workout ontstaat. Je kunt zien dat er veel aandacht is besteed aan het maken van deze app. Alleen al vanwege de gratis lessen zou je het eens moeten proberen. Pas daarna hoef je te beslissen of je het betaalde abonnement de moeite waard vindt.

FitStar Yoga downloaden
FitStar Yoga is verkrijgbaar voor iPhone en iPad. De oefeningen komen het best tot hun recht op het grotere scherm van de iPad, omdat je anders erg moet staren.

Downloaden: FitStar Yoga voor iPhone en iPad (gratis, met optioneel abonnement)