pushh-icoon-groot

Fitness selfies maken op de iPhone met Pushh en FitCamera

Fitness selfies zie je regelmatig voorbij komen op Instagram en Pinterest. Hou je er, net als ik, niet van om in een nogal bloot pakje op de foto te staan, dan is de nieuwe app Pushh de oplossing. Het heeft namelijk wel zin om fitness selfies te maken, omdat je veel beter ziet of al die inspanningen in de sportschool effect hebben gehad. Met Pushh maak je de foto’s vooral voor jezelf, waarbij je zelf bepaalt of je ze met de rest van de wereld deelt. Ideaal!

Pushh is gemaakt door een Nederlandse designstudio en heeft iets slims: als je voor de eerste keer een fitness selfie met de app maakt, geef je aan waar je neus en navel zitten. Pushh maakt daarvan een raster, zodat je bij latere foto’s steeds in dezelfde houding en op dezelfde afstand op de foto staat. Erg handig. Je kunt ook fotocollages maken en na verloop van tijd alle fitness selfies samenvoegen tot een filmpje.

Voor een uitgebreidere appreview van Pushh kijk je op iCulture. Meteen downloaden kan hier: Pushh voor iPhone.

fitness selfies maken iphone app

Fitness selfies: een paar tips

Voordat je een fitness selfie de wereld in slingert, is het handig om deze tips door te nemen:

  • Wees jezelf: mensen willen geen gefotoshopt model zien.
  • Check de achtergrond: een rommelige achtergrond of een fotobomber leiden de aandacht af waar het om gaat : jouw geweldige fitnesslijf.
  • Vertel een verhaal: in plaats van plaatjes met gewicht en vetpercentage, zoals je bij Pushh kunt doen, is het leuk als je er ook een verhaal bij vertelt. Wat is je doel? Wat heb je geleerd? Hoe heb je het aangepakt? Zo hebben anderen er ook nog iets aan.
  • Wil je meer dan alleen gewicht en vetpercentage op de foto zetten, kijk dan eens naar de app FitCamera (zie foto hieronder). Daarmee kun je ook laten zien hoe vaak je push-ups hebt gedaan.

fitcamera-iphone-app