Fitbit PH5 Versa horlogebandjes

Met Fitbit nu ook snurken meten: probeer de Snore Detect-app

Een nieuwe Fitbit-app moet ervoor zorgen dat je je snurkgedrag beter in kaart kunt brengen. Fitbit heeft de app in beta uitgebracht voor bezitters van de Fitbit Versa 2. Met ‘Snore Detect’ kun je zorgen dat de microfoon meeluistert terwijl je aan het slapen bent. De volgende ochtend kun je de resultaten bekijken en beluisteren. Je ziet de intensiteit en de duur van het gesnurk.

Slaap je met een bedpartner, dan kan dat natuurlijk ook het geronk van de persoon naast zie zijn. Ook krijg je informatie over het geluidsniveau in je slaapkamer: is het wel stil genoeg, of zijn er constant geluiden waardoor je last kan krijgen van slaapproblemen?

Snore Detect voor Fitbit

De ‘Snore Detect’ app is korte tijd verkrijgbaar in de Fitbit App Gallery, dus je moet snel zijn als je het wilt gebruiken. Mocht het bevallen, dan kan Fitbit de app voor een breder publiek gaan uitbrengen. De app begint automatisch met meten van geluiden zodra de Fitbit Versa 2 detecteert dat de eigenaar in slaap is gevallen. Je kunt het ook handmatig starten.

Fitbit houdt zich al langer bezig met het meten van slaap. Daarbij krijg je patronen te zien in je slaapgedrag, bijvoorbeeld in welke slaapfase je je bevindt. Het is echter de eerste keer dat Fitbit zich daadwerkelijk op snurken richt.

Fitbit snurken met Snore Detect

Snurken meten met Fitbit Versa 2

Waarom alleen de Versa 2? Dat heeft ermee te maken dat dit de enige smartwatch van Fitbit is waarmee je geluiden kunt meten. Alle eerdere modellen hebben geen ingebouwde microfoon. Je hoeft er dus niet op te rekenen dat de functie ook nog naar oudere Fitbits komt. Verder werkt Fitbit nog aan een functie om slaapstoornissen te detecteren, zoals slaapapneu. Ook dat heeft iets met snurken te maken. Daarbij kun je tijdens het slapen niet goed ademen, waardoor je uitgeput wakker wordt.

Fitbit is tegenwoordig onderdeel van Google en dat betekent wel dat je qua data wat meer op je hoede moet zijn voor je privacy.

Je koopt de Fitbit Versa 2 vanaf 180 euro.