Fitbit Ionic met Fitbit 2.0

Fitbit OS 2.0 installeren op de Fitbit Ionic: dit zijn de nieuwe functies

Bezitters van een Fitbit Ionic kunnen aan de slag gaan met het installeren van Fitbit OS 2.0. Deze update bevat allerlei handige nieuwe functies. De software staat voorgeïnstalleerd op de nieuwe Fitbit Versa, maar is ook op de al bestaande Fitbit Ionic te installeren. Wanneer kun je de update verwachten en wat is er nieuw?

Fitbit Today

De belangrijkste vernieuwing voor Ionic-gebruikers is Fitbit Today. Je krijgt dit in beeld door op de wijzerplaat omhoog te vegen. Fitbit Today is dé plek waar je je dagelijkse en wekelijkse gezondheidsdata kunt bekijken, met onder andere een overzicht van je workouts, maar ook tips en trucs om meer met je horloge te doen. Eerder was dit al mogelijk met de Today-app, maar nu vind je het ook in Fitbit Today. Door omlaag te bladeren zie je hoeveel stappen je per uur hebt gezet. Door te vegen kun je de totaal actieve tijd gedurende de dag zien. Er is ook een live weergave van je hartslag in vergelijking met de afgelopen 7 dagen. Onderaan het Fitbit Today-Scherm zie je de stats van je meest recente workout.

Fitbit Ionic

Het bladeren door scherm is makkelijker geworden. Veeg je omlaag op de wijzerplaat, dan krijg je notificaties te zien. Druk je de terugknop wat langer in, dan zie je de muziekbediening, betalingen en snelkoppelingen. Uiteraard zie je ook de hierboven genoemde Fitbit Today, met je stappen, afstanden, calorieën en actieve minuten. Je belangrijkste doelstelling staat daarbij vooraan, met een grafiek van je voortgang in de afgelopen 7 dagen. Door links te vegen zie je meer stats.

Deezer op je Fitbit

Ook kun je met Fitbit OS 2.0 voortaan muziek synchroniseren en downloaden via Deezer. Je hoeft dus niet langer muziek te streamen van een gekoppelde smartphone, maar kunt de muziek en afspeellijsten direct opslaan op je Fitbit Ionic. Je moet uiteraard wel lid zijn van Deezer om er gebruik van te kunnen maken.

Fitbit 2.0 update installeren: geleidelijke uitrol

Overigens zitten nog niet alle nieuwe functies erin. De Fitbit Versa is meer dan eerdere modellen gericht op vrouwen, maar de functies om bijvoorbeeld je menstruatie te tracken komen later dit jaar pas beschikbaar op de Ionic. Ook zul je nog wat langer moeten wachten op slaap-samenvattingen, sociale uitdagingen en meer. Fitbit heeft duidelijk gemaakt dat slechts 10 procent van de Ionic-Gebruikers op dit moment de update kunnen installeren. Eind maart tot begin april zal de update voor iedereen te downloaden zijn.

Een geruststelling: Quick Replies komen ook beschikbaar op de Ionic. Fitbit beloofde dat Android-gebruikers hiermee snel op tekstberichten en notificaties kunnen antwoorden, maar ook deze functie komt wat later. Voor Ionic-gebruikers is het een grote update en zeker de moeite om te installeren zodra het beschikbaar komt.

Lees ook: