Fitbit Ionic beweging

Fitbit werkt aan meer smartwatches naast de Ionic

Fitbit is van plan meer smartwatches naast de Ionic te ontwikkelen. Er zitten meer modellen in de pijplijn, heeft CEO James Park bevestigd. Ook hebben zich meer dan 1.400 ontwikkelaars aangemeld om apps te ontwikkelen.

Fitbit heeft nog maar net de Ionic uitgebracht, waar we binnenkort een review van zullen publiceren. Maar daar blijft het niet bij. CEO James Park heeft tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers laten weten dat er nog meer smartwatches aankomen. “We werken aan een uitgebreidere productlijn van smartwatches, die naast elkaar bestaan, niet alleen modellen die we upgraden”, aldus Park.

Fitbit Ionic beweging

Meer Fitbit-smartwatches naast de Ionic

We kunnen dus meer modellen tegemoet zien. Fitbit heeft momenteel twee uitvoeringen van de Ionic: het normale model en de speciale versie in samenwerking met Adidas. Fitbit rekent erop dat beide modellen tijdens de feestdagen over de toonbank zullen vliegen. De verkoop van fitnesstrackers stabiliseert zich, volgens de fabrikant. Er werden afgelopen kwartaal 3,6 miljoen producten verkocht, een groei van 7% ten opzichte van het vorige kwartaal. De Ionic zal daarin meespelen. Wel is er een daling van 32% ten opzichte van hetzelfde kwartaal, een jaar geleden.

Fitbit heeft nu meer dan 1.400 ingeschreven ontwikkelaars die apps willen maken voor de Ionic. Zij moeten ervoor zorgen dat de appwinkel van Fitbit over een paar maanden goed gevuld is. Voor de feestdagen moet het aanbod al flink zijn toegenomen, bestaande uit eigen apps en apps van partners. Er liggen nog wel wat taken voor Fitbit. Zo werkt de Ionic alleen met de Pandora-muziekdienst in de VS, maar is er nog niet bekendgemaakt met welke Europese muziekdienst Fitbit gaat samenwerken.

De Fitbit Ionic kost 350 euro en is verkrijgbaar met verschillende horlogebandjes. Extra sportbandjes kosten 30 euro per stuk, de lederen bandjes zijn 60 euro per stuk.

Fitbit Ionic vs Fitbit Blaze: wat zijn de verschillen?