Fitbit Ionic update

Meer apps en wijzerplaten voor je Fitbit Ionic

Fitbit heeft voor het eerst een software-update uitgebracht voor de Fitbit Ionic. Die voegt nieuwe apps en wijzerplaten toe. Er zitten tientallen nieuwe apps bij, zoals Clue voor het bijhouden van je periode, Flipboard voor het lezen van nieuws, Hue Lights voor het bedienen van slimme lampen en Nest voor apparaten in huis. Ook Uber, Trip Advisor, New York Times, British AirWays, Walgreens, Yelp, Lyft en Surfline hebben een app gemaakt voor Fitbit’s eerste echte smartwatch.

Fitbit Ionic-update met nieuwe apps

Het gaat om 60 nieuwe apps die je vanaf nu op je Fitbit Ionic-horloge kunt gebruiken. Een deel daarvan is door Fitbit zelf gemaakt, de rest door externe ontwikkelaars. Er is nu bijvoorbeeld een nieuwe Fitbit Leaderboard-app waarmee je kunt zien hoe het staat met je fitnessdoelen, in vergelijking met familie en vrienden. Ook kun je vrienden toejuichen en op andere manieren extra motivatie geven. Alle info over de nieuwe apps vind je hier.

Fitbit Labs met apps en wijzerplaten

Daarnaast heeft de Fitbit Ionic veel meer wijzerplaten gekregen. Er zitten meer dan 100 nieuwe wijzerplaten in, waarvan Fitbit er drie extra benadrukt: Levels, Threads en Mountainscape. Daarnaast kondigen ze Fitbit Labs aan, een testprogramma waarmee je nieuwe en experimentele apps kunt testen. Eén van die experimentele apps is Think Fast, een app waarbij je je geheugen gaat trainen. Ook kun je aan de slag net Fitbit Pet, een wijzerplaat waarbij je voor een Tamagotchi-achig virtueel wezen moet zorgen. Eind december komen er nog eens drie nieuwe apps en wijzerplaten bij, waaronder een app waarmee je gaat schatzoeken, een app om je tennisactiviteiten automatisch te meten en een app voor het meten van je stemming.