Dexcom glucose pleisters

Fitbit investeert 6 miljoen in glucosepleisters

Fitbit gaat 6 miljoen dollar investeren in Sano, een bedrijf dat pleisters maakt om de bloedsuikerspiegel te meten. Het is Fitbit’s eerste investering in een start-up. Volgens CEO James Park past het in Fitbit’s strategie om gezondheidsoplossingen te ontwikkelen en niet alleen producten te maken. Toevallig is Apple met iets soortgelijks bezig.

Fitbit investeert in glucosepleisters

Sano maakt een plakker ter grootte van een muntje, waarmee je je bloedsuikerspiegel in de gaten kunt houden. De pleisters zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook geschikt voor mensen die om andere redenen hun bloedsuiker willen meten. Het inbouwen van een dergelijke functie in Fitbits kan de toepassingsmogelijkheden enorm vergroten. Nu worden Fitbits nog gezien als een optioneel sportaccessoire, maar als het nuttig wordt voor diabetici wordt de behoefte om een Fitbit te dragen alleen maar groter. Er zijn honderden miljoenen mensen met diabetes en pre-diabetes wereldwijd. Voor Fitbit biedt dat de mogelijkheid om een nieuwe markt aan te boren. De afgelopen maanden had het bedrijf te maken met inzakkende verkoopcijfers.

Meer aandacht voor medisch

Fitbit wil zich met de investering waarschijnlijk wapenen tegen zijn grootste concurrent Apple, die ook bezig is met het ontwikkelen van een glucosemeter die non-invasive is. Dit houdt in dat er geen bloedprikken aan te pas komt. Het project zou al gestart zijn onder Steve Jobs en de huidige CEO van Apple Tim Cook zou ook rondlopen met een glucosemeter, om de technologie te testen. De oplossing van Sano maakt wel gebruik van kleine naaldjes, maar het zou minder pijnlijk zijn dan de huidige alternatieven. De pleister komt over een jaar op de markt en is bedoeld voor mensen met diabetes type 1 en 2. Ook is het te gebruiken door mensen die pre-diabetes hebben of gewoon benieuwd zijn welke invloed voeding en sport op hun bloedsuikerspiegel hebben.

Fitbit werkt al samen met fabrikanten Medtronic en Dexcom, die ook apparaten hebben ontwikkeld om glucose te meten. Of een toekomstige Fitbit daar ook toe in staat is, wil de fabrikant nog niet zeggen. Dexcom (zie foto hierboven) maakt ook pleisters en werkt ook samen met Apple en met Alphabet, het moederbedrijf van Google.