Fitbit Inspire HR

Waarom de nieuwe Fitbit Inspire HR niet in de winkel ligt

Fitbit heeft twee nieuwe fitnesstrackers: de Inspire en de Inspire HR. Toch zul je ze niet in de winkel aantreffen. Ze zijn namelijk bedoeld voor zakelijke gebruikers. Beide apparaten kregen op 8 januari goedkeuring voor de Bluetooth-functies. Ook zijn ze te vinden op de Fitbit Health Solutions-website en in de Fitbit-app, maar je zult er nauwelijks iets over lezen. Gebruikers van de Inspire (HR) moeten gebruik maken van dezelfde app waarmee je ook de Alta en Charge koppelt.

Fitbit Inspire HR

Beide modellen zien eruit als een mix van de Charge 3 en de Alta. De behuizing is van plastic gemaakt met een bandje van siliconenmateriaal. De gesp is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Er zit een OLED-touchscreen in en je kunt ermee zwemmen tot 5 atmosfeer druk. Aan de linkerkant zit een enkele knop. Om te bedienen tik je op het scherm en veeg je op en neer, maar op de knop drukken kan ook. Gebruik je de tracker niet, dan gaat het scherm automatisch uit.

Fitbit Inspire HR tracker

De Fitbit Inspire meet je dagelijkse beweging, calorieën en slaap. Je krijgt ook notificaties van je smartphone binnen en je kunt vijf dagen je batterij gebruiken. Met een los verkrijgbare clip kun je de tracker aan je kleding vastmaken.

Fitbit Inspire HR: vervanger van de Alta?

Fitbit zou al zijn begonnen met de verkoop van de Inspire ($70) en de Inspire HR ($100). Het is mogelijk dat deze trackers op termijn de Alta gaan vervangen, maar daar is nu nog geen sprake van. Kies je voor de HR-versie, dan krijg je 24/7 metingen van je hartslag, weergave van je slaapfasen (licht, diep en REM) en meer dan 15 sportmetingen. Ook is er Connected GPS en je kunt je Cardio Fitness Level laten vaststellen. De app geeft je bovendien ademhalingsoefeningen. Wat echter ontbreekt is een barometer voor het meten van het aantal verdiepingen.

Fitbit Inspire HR tracker

Om de Fitbit Inspire (HR) in handen te krijgen moet je werkzaam zijn bij een bedrijf of organisatie dat gezondheidsplannen met Fitbit uitvoert. Het kan ook via de zorgverzekeraar lopen. Meer informatie is te vinden op healthsolutions.fitbit.com en je kunt op de website van Fitbit ook de handleiding doorlezen.