Fitbit Coach op Xbox One

Doe je Fitbit Coach-trainingen nu ook op de Xbox One

Fitbit geeft je meer mogelijkheden om de Fitbit Coach-trainingen te volgen. Je kunt de app nu ook op de Xbox One en Windows 10 pc’s gebruiken, zodat je thuis in de huiskamer aan een strak lijf kunt werken.

Fitbit Coach is een $40 kostende betaaldienst waarmee je toegang krijgt tot persoonlijke trainingen. Je krijgt video-workouts te zien en gesproken coaching tijdens het rennen. Daarvoor had je wel een smartphone, tablet of Fitbit Ionic smartwatch nodig, maar je snapt dan meteen al het probleem: op zo’n klein schermpje is het lastig om de video’s goed te zien.

Fitbit Coach op Xbox One

Vandaar dat het handig is dat je nu ook op de Xbox One de workouts kunt volgen. Het grote tv-scherm is ideaal als je in de huiskamer wat fitnessoefeningen wilt doen. Bovendien heeft de Xbox One-app een extraatje ten opzichte van de andere opties: je kunt realtime je hartslag op het scherm zien, zodat je niet steeds op je pols hoeft te kijken. Daarvoor heb je wel een Fitbit-fitnessarmband met hartslagmeter nodig. En natuurlijk moet je ook het betaalde abonnement op Fitbit Coach hebben afgesloten, want anders is de keuze uit het aantal workouts wat mager.

Fitbit Coach op iPad

Dat Fitbit nu op de Xbox actief is, komt goed uit. Microsoft stopte namelijk vorig jaar met Xbox Fitness, waarbij je met Kinect kon sporten. Dat zit er bij Fitbit Coach niet in en het zal er waarschijnlijk ook niet meer van komen.

Fitbit Coach: wat is het?

Fitbit Coach is ontstaan vanuit FitStar, een bedrijf dat door Fitbit is overgenomen. De app staat los van de gewone Fitbit-app waarmee je metingen van je wearables kunt uitlezen. Sinds de overname heeft Fitbit nog meer workout-video’s en trainingsprogramma’s toegevoegd, waarvan het merendeel alleen tegen betaling te bekijken is. Er zijn bijvoorbeeld warmup-sessies en trainingen waarbij je 10 minuten aan je buikspieren gaat werken. Via Fitbit Radio kun je tegelijk naar muziek luisteren, waarbij je de keuze hebt uit verschillende genres.

Fitbit Coach on Xbox with heart rate integration

De mobiele versie van de app zal uiteraard blijven bestaan, voor als je buitenshuis of in de sportschool je oefeningen wilt doen. Grote kans dat Fitbit het huidige aanbod met onder andere 50 hardloop- en wandelworkouts verder uitbreidt, om nog meer klanten te trekken. In de hoop dat ze uiteindelijk ook een Fitbit aanschaffen. Je kunt de trainingen volgen in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees.