fitbit-force

Fitbit Charge: twee nieuwe fitnesstrackers van Fitbit

Fitbit gaat twee nieuwe fitnesstrackers uitbrengen: de Fitbit Charge en de Fitbit Charge HR. Dat blijkt uit promotiemateriaal. De Fitbit Charge lijkt op de eerder verschenen Fitbit Force, een armban die begin dit jaar van de markt werd gehaald omdat gebruikers klaagden over huidirritatie. De Fitbit Charge HR bevat als extra functie een hartslagmeter – dat zou de eerste keer zijn in een fitnesstracker van Fitbit.

fitbit reclame materiaal

De Fitbit Charge is qua afmetingen net zo groot als de Fitbit Force. Zelfs het kleine schermpje lijkt sterk op de Force en dat geldt ook voor de functies. Je kunt de nieuwe fitnessarmband gebruiken als stappenteller, slaapsensor en wekker. De trilfunctie zorgt dat je bedgenoot niet wakker wordt. Verder is de armband waterbestendig, zodat je ermee kunt douchen.

fitbit charge reclame

De afbeeldingen die Gizmodo in handen kreeg wekken de indruk dat het om officieel reclamemateriaal gaat. Uit patentaanvragen van Fitbit bleek dat het bedrijf ook werkte aan navigatie, weerbericht en andere functies, maar die lijken in deze Fitbit Charge-armbanden nog niet aanwezig. Wat wel kan is continu je hartslag meten met de HR-versie, die rond de $220 moet gaan kosten. De versie zonder hartslagmeter moet zo’n $185 kosten, dus een stuk duurder dan de eerdere fitnessarmbanden van Fitbit.

Fitbit heeft al langer een goedkopere fitnessarmband met de naam Fitbit Flex. Die kost in Nederland rond de 90 euro maar heeft geen afleesbaar schermpje.