Fitbit Blaze vrouw

Fitbit Blaze is het lelijkste fitnesshorloge tot nu toe

Fitbit is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van stappentellers en fitnessgadgets. Maar wat ze met de Fitbit Blaze hebben aangekondigd is toch wel… opmerkelijk. De Fitbit Blaze is een smartwatch, die je ook als fitnesstracker kunt gebruiken. Vond je de Apple Watch al wat lomp, dan laat je de Fitbit Blaze ook liever links liggen. Het vierkante horloge heeft rare, afgesneden hoeken en al kun je de bandjes en de schermrand aanpassen, je blijft zitten met een horloge dat er bepaald niet verfijnd uitziet. We zagen eerder wel plastic sporthorloges die niet moeders mooiste waren, maar daarbij ging het om goedkope plastic exemplaren waar je niet te veel eisen aan stelt en die je alleen maar draagt tijdens het sporten. Bij de Fitbit Blaze is dat niet het geval: dit zou een luxe horloge moeten zijn, dat je ook bij een net pak kunt dragen.

Fitibit Blaze met zakelijke outfit

Fitbit Blaze: beperkt als smartwatch

De Fitbit Blaze meet de hele dag je activiteiten: aantal stappen en trappen, slaapgedrag en calorieverbruik. Hij meet ook je hartslag en registreert allerlei sporten zoals hardlopen, fietsen, tennis, fitness, basketbal en meer. Je kunt notificaties ontvangen op dit horloge, maar de functionaliteit is beperkter dan een Apple Watch, Samsung Gear of andere smartwatches voor algemeen gebruik waarop je bijvoorbeeld apps kunt installeren. Wat je wel kunt doen: telefoongesprekken afwijzen, muziek bedienen en notificaties bekijken. Een echt sporthorloge is het toch ook weer niet, want er zit geen GPS in. Wil je weten waar je hebt gesport, dan zul je een gekoppelde smartphone moeten meenemen.

Fitbit Blaze op de pols

Vorig jaar bracht Fitbit de Surge uit, een fitnesshorloge dat als voorloper van de Blaze kan worden beschouwd. Ook die heeft een hartslagmeter en kan wat notificaties tonen, maar is geen volledige smartwatch. Er is wel een verschil: terwijl de Surge uit één deel bestond, bestaat de Blaze eigenlijk uit drie verwisselbare onderdelen: de tracker zelf, de schermrand en het horlogebandje.

Fitbit Blaze vrouw

De onderdelen sluiten niet altijd mooi op elkaar aan, waardoor er kieren ontstaan tussen de tracker en schermrand. Er werd bij de aankondiging dan ook al meteen flink geklaagd. Ook over het uiterlijk trouwens. Dit ziet er meer uit als iets van vijf jaar geleden dan het nieuwste fitnesshorloge. De Blaze is overigens wel de eerste Fitbit met kleuren touchscreen. Gelukkig lukte het nog om een positief puntje te vinden.

Het horloge kost 229 euro in de uitvoering met leren bandje. Een stalen bandje kost 139 euro.