Fitbit Versa smartwatch 2018

Dit is Fitbit’s goedkopere smartwatch voor 2018

Fitbit werkt aan een nieuwe smartwatch en de eerste afbeeldingen daarvan zijn nu al gelekt: de Fitbit Versa. Afgelopen maandag kondigde Fitbit aan dat ze werken aan een reeks nieuwe producten voor 2018, waaronder een horloge die goedkoper is dan de huidige Ionic. Dit nieuwe model is meer gericht op de massamarkt. Inmiddels zijn de eerste afbeeldingen uitgelekt. De smartwatch moet dit voorjaar in de winkels liggen en krijgt de naam Versa.

Nieuwe Fitbit smartwatch

Op de afbeeldingen zie je hetzelfde type design als de Fitbit Ionic, maar smaller en met afgeronde hoeken. Fitbit zou zich zorgen hebben gemaakt of de Ionic wel vrouwen aansprak. In reviews lees je regelmatig dat het hoekige design niet iedereen aanspreekt. Vandaar dat dit nieuwe model kleiner en dunner is. Bovendien heb je keuze uit meer kleuropties: zwart, zilver, roségoud en grafiet.

Fitbit smartwatch 2018

De Fitbit Versa zou de vervanger kunnen zijn van de Blaze, een horloge-achtige fitnesstracker. Vandaar dat er al wordt gesproken over de Blaze 2. De software die erop draait is vergelijkbaar met die van de Ionic, dus Fitbit zou ook voor een heel andere naam kunnen kiezen. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en heeft geen GPS aan boord, om kosten te sparen.

Fitbit 2018 smartwatch

Wel zit er een speciale sensor in om je bloedzuurstof te meten. Die zit ook in de Ionic, maar wordt nog niet gebruikt. Mogelijk wil Fitbit er in een later stadium slaap-apneu mee meten.

Fitbit’s smartwatch voor een grotere doelgroep

Volgens bronnen is de Fitbit intern wel op de op de hoogte dat de Ionic moeite heeft om een grotere doelgroep aan te spreken. De Fitbit Versa moet het antwoord daarop zijn: dit kleinere en iets stijlvollere horloge moet een breder publiek aanspreken. Dit zijn mensen die eerder zouden kiezen voor een smartwatch van één van de modemerken.

Met de Fitbit Versa wil de fabrikant vooral vrouwen aanspreken, die de grote en hoekige horlogekast van de Ionic niet mooi vinden. De prijs zal ook iets lager liggen, om te zorgen dat meer mensen er eentje gaan kopen. Daardoor wordt het voor ontwikkelaars ook aantrekkelijker om apps te maken voor Fitbit OS. Veel mensen vinden dat de Fitbit Versa lijkt op de Pebble Time 2. Pebble zou zelfs plannen hebben gehad voor een touchscreen smartwatch die er ongeveer hetzelfde uitzag, vlak voordat ze werden overgenomen door Fitbit.