Fitbit: sportactiviteiten automatisch meten

Fitbit kan automatisch workouts meten

De Fitbit kan automatisch herkennen wanneer je aan het sporten bent. Het is mogelijk dankzij de functie SmartTrack, die automatisch herkent of je gewoon aan het wandelen bent of aan het hardlopen, fietsen, basketballen, tennissen, voetballen, kickboksen of dansen.

Fitbit: sportactiviteiten automatisch meten

Je hoeft daardoor niet meer op een knop te drukken om de meting te starten, maar je moet wel de juiste Fitbit hebben, want het werkt alleen op relatief nieuwe modellen: de Fitbit Charge HR en Fitbit Surge, twee fitnesstrackers die je om je pols draagt. Een software-update voegt de nieuwe functie toe. Beide Fitbits kunnen je hartslag meten maar hebben een heel verschillende insteek. De Fitbit Charge HR is meer bedoeld als fitnessarmband om de hele dag te dragen, terwijl de Fitbit Surge meer gericht is op sportieve types die de hele dag aan het bewegen zijn. De Surge is dan ook een flink stuk duurder.

Automatisch meten met Fitbit (en Jawbone)

Zodra je gaat bewegen herkent de Fitbit wat je aan het doen bent en start de stopwatch. Iets soortgelijks zat trouwens ook al in de Jawbone Up, waarbij ze metingen van ‘miljoenen’ andere workouts vergelijken om te raden wat je aan het doen bent. Maar ondanks het feit dat Jawbone eerder was, is Fitbit nog steeds marktleider. Jawbone moest vorige week zelfs medewerkers ontslaan. Beide bedrijven hebben trouwens geen nieuwe fitnesstrackers voor de feestdagen onthuld; bij Jawbone begrijp ik dat wel vanwege de ontslagronde, bij Fitbit had ik toch wel weer op iets nieuws gehoopt. De Charge en Surge zijn immers alweer een jaar oud. In plaats daarvan brengen ze steeds software-updates uit, waarmee bijvoorbeeld de batterijduur is verlengd.

Kopen: