Fitbit Aria 2 prijs

Fitbit Aria 2: alles wat je wilt weten

Fitbit Aria 2 is de nieuwste versie van de slimme weegschaal, voluit de Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale. Deze geeft een duidelijker beeld van je gewicht, vetpercentage, spiermassa en BMI.

De Fitbit Aria 2 werd gelijktijdig aangekondigd met de Fitbit Ionic, de eerste smartwatch van het bedrijf. Deze nieuwe weegschaal is opnieuw ontworpen en is nauwkeuriger en simpeler te installeren via de Bluetooth-verbinding van je iPhone of Android-smartphone.

Fitbit Aria 2 kopen

De Fitbit Aria 2 is verkrijgbaar voor een prijs van €129,95 en wordt vanaf oktober 2017 geleverd in de kleuren zwart en wit. Het vorige model is ook nog steeds verkrijgbaar en ligt voor rond de €100 in de winkel.

Fitbit Aria 2 kopen

Fitbit Aria 2: wat is het?

De Fitbit Aria 2 is een connected weegschaal, dus je metingen worden rechtstreeks naar een app op je smartphone gestuurd. De Aria 2 meet onder andere je gewicht, vetpercentage, spiermassa en BMI. door de data naar de Fitbit-app te sturen heb je alle statistieken bij elkaar, zodat je de voortgang kunt volgen en gerichter aan je voeding of trainingen kunt werken. Als je andere Fitbit-apparaten gebruikt krijg je een goed beeld van je activiteiten, trainingen, slaapgedrag, voeding, hartslag en meer. Dit kun je vervolgens in verband brengen met je gewichtsverloop.

Fitbit bracht in 2010 voor het eerst een slimme weegschaal uit en het laatste model dateert alweer van 2012. Dit nieuwe model meet dezelfde waarden, maar Fitbit heeft wel de algoritmes aangepast, waardoor de metingen nauwkeuriger zijn. De fabrikant liet het apparaat in de VS zelfs goedkeuren als medisch hulpmiddel. De afmetingen van de Aria 2 zijn iets kleiner en het display is makkelijker af te lezen.

Een andere verbetering is dat het koppelen met Bluetooth makkelijker verloopt. Je verbindt de Aria 2 met je iPhone of Android net zoals je dat met andere Fitbit-trackers doet. De weegschaal herkent 8 verschillende gebruikers, zodat je gewichtsmetingen privé blijven.

De metingen vind je terug in een feed in de app, waar je verband kunt leggen met je activiteiten en slaapdata. Ook kun je in de app je gewichtsdoelen invullen. Volgens Fitbit werkt het erg goed als mensen de app, fitnesstrackers en weegschaal in combinatie gebruiken. Maar liefst 70% van de mensen die dagelijks op de Aria staan verliezen in het eerste jaar gewicht, belooft de fabrikant. Al zeggen ze er niet bij hoeveel dat is.

Fitbit wil je op nog meer manieren helpen om je gewichtsdoelen te halen. Zo is er een Community, waar je je kunt aanmelden voor groepen die hetzelfde doel voor ogen hebben, zoals gezonder eten of gewichtsbeheersing. Je krijgt er tips en inspiratie, ontvangt badges als je een bepaalde mijlpaal bereikt en kun jezelf of vrienden uitdagen. Ook gaat Fitbit gezondheidsprogramma’s aanbieden, zoals het Kick Your Sugar Habit-programma. Daarmee krijgt je gericht advies, tips en tools om in 4 weken van je suikerverslaving af te komen. In de loop van 2017 komen er nog meer programma’s bij, gericht op fitheid, voeding en slaap.

Fitbit Aria 2 voordelen en nadelen

De Fitbit Aria 2 heeft de volgende voordelen:

  • Nauwkeurig: de algoritmes zijn verbeterd, waardoor je nog beter je lichaamssamenstelling en je resultaten bekijkt. Daardoor kun je ook beter trends onderscheiden en zien of je spiermassa groeit, of je vet verbrandt en of je goed op weg bent naar je lange termijndoelen.
  • Makkelijk te installeren: koppelen met Bluetooth gaat makkelijker dan met het vorige model. Werkt bovendien met meer Wi-Fi-netwerken samen.
  • Verbeterd design: een moderner uiterlijk en een beter verlicht display, dat makkelijker is af te lezen.
  • Meerdere gebruikers: de weegschaal herkent 8 verschillende gebruikers, zodat huisgenoten je metingen niet kunnen zien.
  • Beter inzicht: als je andere Fitbit-apparaten gebruikt (of de metingen via andere diensten importeert) zie je het verband tussen je gezondheid, activiteiten, sport en het gewichtsverloop.

Er zijn ook wat nadelen:

  • Werkt niet met HealthKit en ook niet met veel andere gezondheidsdashboards zoals Google Fit. Fitbit werkt met relatief weinig partners samen. Ze werken wel samen met MyFitnessPal, Lose It! en Habit.
  • Prijziger dan het voorgaande model.

Fitbit Aria 2 aanbieding

Fitbit Aria 2 prijs en aanbiedingen

De Fitbit Aria 2 ligt binnenkort voor €130 in de winkel. De weegschaal concurreert met de Nokia Body-weegschaal, die ongeveer dezelfde metingen doet maar onderdeel is van een reeks Nokia-producten met bijbehorende Nokia Health Mate-app.

Er zijn op dit moment nog geen Fitbit Aria 2 aanbiedingen bekend, omdat de weegschaal nog maar net aangekondigd is. Check dit artikel op een later moment voor leuke koopjes.