Classpass-app

Met ClassPass Go kun je honderden gratis workouts doen

Op eigen houtje gaan trainen kan nogal lastig zijn. Het is handiger als een personal trainer je bij de hand neemt en precies vertelt wat je moet doen. Dat is precies wat ClassPass heeft bedacht: met deze gratis iPhone- en Android-app kun je onder leiding van een trainer workouts doen via je smartphone.

Het enige wat je nog extra nodig hebt is een goede koptelefoon, want je krijgt de instructies als audio. De lessen die je kunt volgen bestaan uit drie secties: cardio, kracht en balans. Elke les bevat een aantal workouts, op basis van je fitheidsniveau.

ClassPass workouts zoeken

ClassPass: gratis workouts

De lessen zijn niet al te lang, bijvoorbeeld een beginners-workout voor hardlopers van 8 minuten. Dit loopt op to bijna een uur. Zo is het ook bij de andere sporten: het begint met 5 minuten en als je heel veel tijd hebt kun je zelfs 90 minuten met een workout bezig zijn. Zo kun je de workout afstemmen op de hoeveelheid tijd die je hebt.

ClassPass probeer iets nieuws

Het leuke van ClassPass is dat je makkelijk eens iets nieuws kunt proberen. Je kunt kiezen uit loopband, buiten hardlopen, fietsen, elliptische trainer, wandelen, HIIT, kracht, core/abs, yoga en meditatie. Dus ook als je een bepaalde sport nog nooit eerder geprobeerd hebt kun je het zonder veel risico’s eens onder leiding van een trainer proberen.

Puntje van aandacht is wel dat sommige workouts alleen worden gegeven met audio. Je zult dus zelf al weten hoe een down dog of een zonnegroet uitgevoerd moet worden. Wel krijg je een foto te zien, zodat je een beetje een idee hebt hoe de oefening eruit ziet.

ClassPass: meer dan 600 workouts – en nog gratis ook!

Er zitten nu meer dan 600 lessen in de app en de makers beloven dat ze maandelijks 200 nieuwe gaan toevoegen. Je kunt ernaar luisteren in de sportschool, thuis of in het park. Tijdens het sporten kun je je eigen afspeellijst met muziek starten, zodat je ondertussen kunt genieten van je eigen smaak.

Wat ook leuk is, is dat je je eigen routines kunt samenstellen, door bijvoorbeeld een sprint-workout te combineren met wat stretchen.

ClassPass Trainers

De vraag is uiteindelijk wel: wie betaalt voor dat grapje? De app is gratis, de workouts ook. Je kunt zoveel lessen volgen als je wilt en er zijn world class trainers ingeschakeld om je te begeleiden. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en je hoeft ook geen creditcardgegevens achter te laten of akkoord te gaan met een proefabonnement. Voor zover ik kon nagaan zit er geen addertje onder het gras: deze app is gewoon gratis te gebruiken, onbeperkt! Kortom: profiteer ervan zolang het kan.

ClassPass Go is al eerder van start gegaan in de VS, UK, Canada, Australiƫ, Singapore, Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds kort zijn Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Spanje en enkele landen eraan toegevoegd, zodat we ook hier de lessen kunnen volgen.

Je kunt ClassPass downloaden voor je iPhone in de App Store en voor Android-smartphones kun je terecht in de Play Store.