breeze-alcohol

Breeze checkt of je teveel hebt gedronken

breeze-alcohol
Het is eigenlijk vreemd dat er thermometers, bloeddrukmeters en andere gezondheidsaccessoires met smartphone-app zijn verschenen, terwijl alcoholmeters nog steeds niet connected zijn. Daar komt nu verandering in: Breeze analyseert je adem, zodat je kunt zien of je teveel gedronken hebt.

Eigenlijk was er al eerder een ademanalyse-apparaat van fabrikant Breathometer, die niet zo goed werkte en er niet zo mooi uitzag. De manier waarop het product op de markt werd gebracht, was wel origineel: hoe meer je betaalde, hoe sneller je het ademanalyse-apparaat in huis had. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Breathometer heeft 2 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald, verscheen in het tv-programma Shark Tank en ging werken aan een nieuwe generatie blaastest. Dat is Breeze geworden, een apparaat dat het alcoholpercentage in je bloed kan schatten door je adem te analyseren. Breathometer nam dezelfde designfirma in de arm die ook de Fitbit Force en de Whistle-hondentracker heeft ontworpen.

Via de bijbehorende app voor iOS en Android meet je af hoeveel alcohol je hebt gedronken. Je hoeft de Breeze niet aan te sluiten op de audiopoort, zoals bij het vorige model, want de verbinding loopt nu via Bluetooth Low Energy. Je krijgt te zien hoe lang het nog duurt voordat de alcohol weer uit je bloed is. Lukt dat niet binnen een paar uur, dan kan de app ook alternatieven aanbieden, zoals een ritje met de Uber-taxi, bellen van een lokaal taxibedrijf, hulp zoeken bij een vriend of een hotelkamer boeken. Verder zitten er suggesties in het effect van de alcohol te verminderen. De app noemt bijvoorbeeld diverse voedingsmiddelen die je helpen om zo snel mogelijk weer nuchter te worden.

Ben je iPhone-gebruiker, dan kun je de metingen uit de app meteen inlezen in Apple’s Gezondheid-app. Tussen de dronken buien door heb je ook nog iets aan het apparaat, want de Breeze kan slechte adem en uitdroging meten. Voor 100 dollar haal je de Breathometer Breeze in huis.