boogio-product

Boogio schoensensor meet vooral je loophouding

Schoensensoren zoals Nike+iPod hebben eigenlijk hun langste tijd wel gehad. Toch denkt Boogio dat ze iets nieuws kunnen brengen: een sensor die veel meer dingen meet dan alleen maar stappen. Zwaartekrachtcentrum, balans, versnellingskrachten… alles om nog beter te kunnen hardlopen.

Jose Torres, oprichter van Boogio, wilde niet de zoveelste Fitbit maken. Er zijn al genoeg apparaatjes die meten of je wel genoeg lichaamsbeweging krijgt. Torres besloot zich richten op één aspect: verbeteren van je loopgedrag. De Boogio bestaat uit een dunne laag sensoren die je onder de binnenzool stopt. Ze zijn verbonden met een groen apparaatje dat aan de zijkant van je schoen uitsteekt. Via een app lees je alle data uit in een grafiek. Ontwikkelaars van fitnessapps en -games kunnen het Boogio-systeem ook gebruiken.

boogio-product

Je zou een Boogio-schoen bijvoorbeeld in een virtual reality-spel kunnen gebruiken. Door te lopen beweegt je karakter rond in de spelomgeving. Trainers kunnen het systeem gebruiken om realtime feedback te geven, bijvoorbeeld bij hardlopen, fietsen en yoga. Eigenlijk zijn je voeten bij bijna elke sport de belangrijkste manier om je voort te bewegen. Met Boogio kun je dus alle kanten op: er zijn nuttige toepassingen, je kunt er diagnoses mee stellen en er zijn ook toepassingen op het gebied van vermaak denkbaar. De Boogio-schoensensor kan verbinding maken met iPhone, Android, PC en de virtual reality-bril Oculus Rift. Later komt er ook ondersteuning voor Pebble-horloges.