kiqplan fitbug

Bierbuik wegtrainen met Fitbug Kiqplan

Als je iets aan je lichaam wilt doen, kun je kiezen uit een hardloopschema of dieet. Maar er zijn weinig trainingsprogramma’s die een concreet probleem beloven aan te pakken. Fitbug doet dat wel: ze maken goedkope fitnesstrackers van rond de 50 euro (zoals de Fitbug Orb) en ze hebben nu een serie trainingprogramma’s waarmee je aan een bepaald probleem kunt werken. Een bierbuik bijvoorbeeld.

kiqplan fitbug

Er zijn vier Kiqplan programma’s, gericht op afvallen voor vrouwen, afvallen voor mannen (bierbuik), fit blijven tijdens de zwangerschap (Healthy Baby Bump) en weer fit worden na de bevalling (Goodbye Baby Bump). Elk programma kost 20 dollar en is via een website te bestellen. Ze werken samen met de fitnesstrackers van Fitbug zelf en fitnesstruckers van allerlei andere merken. Een smartphone of smartwatch waarmee je stappen en beweging kunt meten, volstaat ook.

Kiqplan: geen Fitbug nodig

Voor komend jaar staan alweer een paar nieuwe trainingsplannen op stapel. Via de bijbehorende apps (verkrijgbaar voor iPhone) krijg je oefeningen voorgeschoteld, die je moet volgen. Er zitten instructievideo’s bij, die uitleggen hoe je de oefeningen moet uitvoeren. En je krijgt een voedingsplan, zodat je weet wat je de komende weken moet eten. De ondersteunde fitnesstrackers zijn die van Jawbone, Fitbit, Nike en Fitbug zelf. Ook kun je samen met anderen het programma volgen en elkaar steunen.

Wat de Kiqplan trainingsschema’s van Fitbug laten zien, is dat fabrikanten zich niet langer beperken tot hun eigen spullen, maar zich ook openstellen voor producten van anderen. Bij een onbekende fabrikant als Fitbug is dat een slim idee: er zijn genoeg mensen die al gekozen hebben voor een concurrerende fitnesstracker, een groep die Fitbug normaal gesproken niet meer zou bereiken. Door nu trainingsprogramma’s te maken kan Fitbug alsnog iets aan ze verkopen.

Downloaden voor iPhone: Beerbelly Blaster (bekijk ook de andere apps)