betterfit-iphone

BetterFit iPhone-app kan workouts en eiwitconsumptie meten

BetterFit is een iPhone-app met een originele insteek. Je kunt er je workouts mee bijhouden en workouts samenstellen uit een lijst met activiteiten. Maar er zit nog een interessante tweede functie in, waarmee je kunt vastleggen hoeveel eiwit je hebt gegeten. Er zit al een lijst met voedingsmiddelen in, maar je kunt ook zelf aangeven wat je hebt gegeten.

Waarom die nadruk op eiwit? Omdat eiwit nodig is voor spieronderhoud, -opbouw en -herstel. Een volwassen man van 70 kilo heeft 56 gram eiwit per dag nodig, wat bij een gevarieerde voeding trouwens gemakkelijk haalbaar is. Maar wil je het precies meten, dan helpt deze app je erbij. BetterFit lijkt vooral gericht op mensen die met bodybuilding en krachtsport bezig zijn en van plan zijn om flink wat spiermassa op te bouwen. De oefeningen in de app wijzen daar ook op. Er zit een gigantische lijst in van gangbare activiteiten, zoals de Kettlebell Windmill en de Dumbbell Curl, maar ook aerobics en fietsen staan erin.

Voor wie?

BetterFit is geschikt voor mensen die een eiwitgebaseerd dieet volgen en wat hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste fitnessoefeningen en het samenstellen van een workout.

Is het wat?

BetterFit ziet er goed uit, biedt qua oefeningen voor iedereen iets en heeft een insteek die je bij andere fitnessapps niet ziet: eiwitconsumptie. Het is een niche, maar het zal maar net de app zijn die je zoekt.

Downloaden (iPhone): BetterFit

betterfit-iphone