Vrouw met Misfit Vapor

De beste wearables van CES 2017

De technologiebeurs CES 2017 is in volle gang en dat betekent dat er veel nieuwe accessoires worden aangekondigd. Wat opvalt is dat er vooral smartwatches (met fitnessfuncties) te zien waren en eigenlijk geen fitnessarmbanden zoals nieuwe Fitbits. Fitbit kondigde wel een software-update aan waarmee je persoonlijke doelen kunt stellen en meer contact kunt hebben met anderen. TomTom kondigde een nieuwe Sports-app aan voor de bestaande wearables, maar kondigde geen nieuwe producten aan. Alle ogen waren daarom gericht op merken als Garmin, Misfit, Polar en… Casio. Zet je schrap voor een overzicht met veel smartwatches!

Garmin Fenix 5, Fenix 5S & Fenix 5X

Garmin brengt drie nieuwe modellen van de Fenix-smartwatch uit: de 47mm Fenix 5 die ondanks het compacte formaat 24 uur meegaat bij GPS-gebruik, de 42mm Fenix 5S en de grotere 51mm Fenix 5X met saffierlens, kaarten en Wi-Fi. Ze liggen vanaf begin 2017 in de winkel.

Garmin Fenix

Misfit Vapor

Wil je een niet té sportief horloge, dan heeft Misfit wat je zoekt. De nieuwe Vapor-smartwatch met eigen besturingssysteem, ingebouwde GPS en aanraakgevoelige ring rondom het scherm is waterproof. De horlogebandjes zijn verwisselbaar. De Vapor komt in de loop van 2017 op de markt voor rond de 200 euro.

Misfit Vapor

Armani Exchange AX Connected

Fossil brengt de eerste hybride smartwatch voor Armani Exchange uit, voorzien van een siliconen behuizing en een rugged uitstraling. De 44mm horlogekast is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, blauw en oranje. Zoals met alle Fossil-horloges zit er een stappenteller in en kun je notificaties ontvangen, slaap analyseren, muziek bedienen en selfies maken. Op de wijzerplaat zie je ook hoe ver je bent met je bewegingsdoelen. Verkrijgbaar in februari, al is een prijs nog niet bekend.

Armani Exchange

New Balance RunIQ

Dit nieuwe sporthorloge van New Balance ziet er serieus uit, draait op Android Wear 2.0 en werkt ook goed samen met de PaceIQ-oordopjes van Jabra. Je krijgt via de oordopjes instructies wat je moet doen. New Balance is van plan om nog meer slimme kleding op de markt te brengen. Dit nieuwe horloge kost $300 en is voorzien van GPS.

New Balance RunIQ

Polar Team Pro Shirt

De bekende fabrikant van hartslagmeters Polar brengt voor het eerst slimme kleding op de markt. Het slimme shirt houdt je hartslag in de gaten en meet je route dankzij GPS. De sensoren zijn daarbij in de stof verwerkt en de data komt samen in een kleine chip achter in je nek. Je hoeft dan geen borstband met hartslagmeter meer te dragen. Het Polar Team Pro Shirt komt in maart in de winkel.

Polar Team shirt

Casio WSD-F20

Vanaf april verkrijgbaar voor rond de €500: de tweede generatie smartwatch van Casio. In de Casio WSD-F20 vind je GPS, Android Wear 2.0, kaarten en functies voor het meten van wintersportactiviteiten. Er zitten ook wat nieuwe apps op dit sportief uitziende horloge.

Casio smartwatch

BACtrack Skyn

Tenslotte nog een heel bijzondere wearable die niet zozeer voor een gezonde levensstijl is bedoeld, maar meer voor de momenten dat je even níet aan gezond doen denkt. De BACtrack Skyn is een draagbare alcoholmeter die voortdurend in de gaten houdt wat het alcoholpromillage in je bloed is. De wearable maak je vast aan een Apple Watch-bandje of een normaal polsbandje. Hij gaat rond de honderd euro kosten en is in de zomer van 2017 verkrijgbaar.

Bactrack