18 apps en wearables die met Google Fit samenwerken

Ben je een Google-fan, dan heb je natuurlijk het liefst apps en wearables die samenwerken met Google Fit. Hier vind je de beste wearables en apps die geschikt zijn voor Google Fit.

Google Fit

Google Fit kwam in 2014 beschikbaar, als tegenhanger van Apple’s HealthKit. Sindsdien zijn er steeds meer apps en wearables die ermee samenwerken. Gaandeweg is het aantal functies ook uitgebreid, waardoor het een interessant platform is geworden om je fitnessdata op te slaan en uit te wisselen met andere diensten. In dit overzicht zie je de belangrijkste apps en wearables die geschikt zijn voor Google Fit: 6 apps om te sporten, 6 algemene gezondheidsapps en 6 wearables… kies wat bij jou past.

Lees ook: Alles over Google Fit

Google Fit is vooral gericht op het verzamelen van data, bijvoorbeeld de hoeveelheid stappen, gewicht en slaap. Op Android-toestellen kun je de Google Fit-app gratis downloaden; een versie voor de iPhone is er nog niet. Via de app kun je allerlei lichaamsdata meten, dankzij de sensoren in je smartphone of smartwatch. Ook kun je handmatig data toevoegen, bijvoorbeeld als je zonder smartphone bent gaan sporten.

Google Fit stappen meten

Sportapps voor Google Fit

Met Google Fit kun je allerlei sport- en fitness-apps gebruiken. Hieronder vind je de meest handige apps.

 • Runkeeper: De bekendste hardloop-app kan natuurlijk niet achterblijven. Alle belangrijke stats, van snelle sprints tot rustige wandelingen.
 • Runtastic: Runtastic werkt met bijna elke dienst samen, dus ook met Google Fit. De Runtastic-app kan data vanuit Google Fit importeren, als je andere apps hebt gebruikt tijdens het sporten.
 • Nike+ Running: Deze app stuurt je hardloopdata door naar Google Fit, zodat je ze later nog eens kunt bekijken en vergelijken.
 • Adidas Train and Run: De aartsrivaal van Nike+. Adidas Train and Run stuurt alle data door naar Google. Bevat realtime coaching, gesproken feedback en persoonlijke trainingsschema’s voor cardio en krachtsport. Daarmee is het een van de meest complete apps in dit overzicht.
 • Strava: Hardlopen en fietsen, het kan allebei met Strave. Sterk punt van deze app is de sociale component, waarbij je een parcours sneller moet afleggen dan anderen.
 • MapMyFitness: Een wat minder gebruikte hardloop-app, waarmee je je hardloopdata kunt delen, ziet hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe je voortgang is.

Noom Coach

Algemene gezondheidsapps voor Google Fit

Je kunt met Google Fit veel meer meten dan stappen en hartslag. Met onderstaande apps werk je aan je gezondheid, zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te werken.

 • Noom Coach: Met deze app werk je aan gewichtsverlies. Je kunt op het dashboard zien hoeveel kilo’s je bent kwijtgeraakt en krijgt ook een idee of de workouts die je hebt gedaan zin hebben gehad.
 • Calm: Calm richt zich op mediteren, beter slapen en ontspannen. Je kunt kiezen uit meditatiesessies, deels betaald en gratis.
 • Glow: Een app om je ovulatie en vruchtbare periode in de gaten te houden. Bevat allerlei functies en is ontwikkeld in samenwerking met zwangerschaps-experts.
 • Cinch Weight Loss: Een andere app om je gewicht in de gaten te houden. Via Google Fit gaat dat niet zo makkelijk, vandaar dat het slimmer is om hiervoor Cinch te gebruiken. De app is grotendeels gratis.
 • Sleep as Android: De bekende slaapanalyse-app voor Android-smartphones. Alle slaapdata stuur je moeiteloos door naar Google Fit, dat nog maar kortgeleden is aangepast om ook deze data te kunnen inlezen.
 • Instant Heart Rate: Meet je hartslag zonder een dure borstband of smartwatch te hoeven gebruiken. De app meet via de flitser van de camera en dat is nauwkeurig genoeg om je een goede indruk te geven.

Fossil Q Founder

Wearables voor Google Fit

Je hoeft niet altijd een Android Wear-horloge te hebben om metingen naar Google Fit door te sturen. Met deze apparaten en wearables werkt het ook.

 • Pebble-smartwatch: Standaard biedt de Pebble geen koppeling met Google Fit, maar je kunt het wel voor elkaar krijgen via de PlexFit-app. Dit is een fitness-app waarmee je wandelen, hardlopen en fietsen kunt vastleggen.
 • Sony SmartBand 2: Een fitnesstracker van Sony die goed samenwerkt met Google Fit. Betaalbaar en met ingebouwde hartslagmeter.
 • Xiaomi Mi Band Pulse: Voor de budgetkopers zijn er de producten van Xiaomi. Voor zo’n 25 euro heb je een fitnesstracker van de Chinese fabrikant, die alle basisfuncties bevat. De bijbehorende app is niet veel soeps, maar je kunt gelukkig al je data doorsturen naar Google Fit.
 • Withings-accessoires: Withings heeft meerdere producten om je gezondheid in de gaten te houden, met bijbehorende app. Je kunt allerlei data uitlezen van de apparaten die Withings op de markt brengt, zoals slaaptrackers, bloeddrukmeters en weegschalen. Met de Withings Aura meet je bijvoorbeeld je slaapgedrag en stuurt dit door naar Google Fit.
 • Moto 360 Sport: Elke smartwatch die met Android Wear werkt, is geschikt voor Google Fit. Maar als je een echt sporthorloge zoekt is de Moto 360 Sport daar het beste op afgestemd. Het ziet er sportiever uit en bevat allerlei opties om aan te passen aan jouw voorkeuren.
 • Fossil Q Founder: Zoek je een stijlvolle smartwatch waarmee je data naar Google Fit kunt doorsturen, dan kun je in plaats van de Moto 360 Sport beter de Fossil Q Founder nemen. Draait op Android Wear maar ziet eruit als een gewoon horloge.