Fitbit Charge 2

Dit zijn de beste fitnesstrackers in 2018

Je bent op zoek naar een fitnesstracker, zodat je in 2018 aan je gezondheid kunt werken? Geen probleem: we hebben de beste modellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Van activiteitentrackers waarmee je alleen stappen kunt tellen tot modellen die er meer uit zien als een horloge. Met en zonder hartslagmeter, met slaapfunctie of trainingsadvies: met deze fitnesstrackers bereik je je doel, of het nu afvallen, meer bewegen of een betere conditie is. In de loop van 2018 zullen uiteraard weer nieuwe modellen worden aangekondigd, maar dit zijn op dit moment de aanraders.

Fitbit Charge 2

De beste fitnesstracker voor 2018: Fitbit Charge 2

Zoek je een fitnesstracker met een acceptabele prijs en veel functies, dan is de Fitbit Charge 2 nog steeds de beste keuze. Deze armband meet continu je hartslag maar kan je ook helpen ontspannen met ademhalingsoefeningen, houdt je slaapgedrag in de gaten en maakt zelfs een schatting van je VO2 max. Ten opzichte van zijn voorganger, de Charge HR, zitten er handige nieuwe functies in. Met verwisselbare bandjes geef je deze fitnesstracker een ander uiterlijk. We zijn verder enthousiast over de kwaliteit van de materialen en het duidelijke OLED-scherm. Hou er rekening mee dat je hier niet mee kunt zwemmen en douchen.

Prijs: ca. 120 euro

Hoolio Apple Watch

Het meest veelzijdig: de Apple Watch

De Apple Watch is niet alleen een fitnesstracker, je kunt er ook apps op installeren en notificaties ontvangen. Voor dit alles betaal je wel iets meer dan voor een gewone fitnessarmband. De Apple Watch bevat een ingebouwde hartslagmeter, kan automatisch je stappen tellen en bevat ook een app met ademhalingsoefeningen. Maar het grootste voordeel is dat je zelf bepaalt welke apps je gebruikt: Strava, Runkeeper, Runtastic of wat je maar wilt. De meeste apps wisselen data uit met Apple’s Gezondheid-app, zodat je de data onderling kunt vergelijken.

Prijs: vanaf ca. 300 euro

Garmin Vivofit 4

Goede allrounder: Garmin Vivofit 4

Zoek je een goede fitnesstracker en heb je ambities om later nog intensiever te gaan sporten, dan is de Garmin Vivofit 4 een prima keuze. Deze bevat heel wat functies en biedt je de mogelijkheid om alles met Garmin Connect te synchroniseren. Wil je later overstappen op een sporthorloge van Garmin, dan heb je alle data al meteen op de juiste plek staan. Deze fitnessarmband is nog maar net aangekondigd, dus je zult nog even geduld moeten hebben om er eentje te kopen. Hij wordt in het eerste kwartaal van 2018 verwacht. Ben je in de tussentijd op zoek naar een goed alternatief, dan is de Garmin Vivosmart HR+ ook een optie. Die is wat duurder, maar heeft dan ook wat meer functies zoals ingebouwde GPS.

Prijs Vivofit 4: ca. 100 euro
Prijs Vivosmart HR+: ca. 180 euro

Fitbit Alta HR

Stijlvol: Fitbit Alta HR

De Fitbit Alta HR is een stijlvolle fitnessarmband, die vooral opvalt omdat ‘ie zo slank en onopvallend is. Toch zit er een hartslagmeter in, zoals de toevoeging ‘HR’ nog eens benadrukt. Je kunt er niet mee zwemmen en er zit ook geen GPS in, maar wil je een wat goedkoper model dan de Charge 2 voor het meten van je dagelijkse activiteiten dan is dit een prima keuze. Net als met de meeste andere Fitbits kun je je slaap meten en de bandjes verwisselen.

Prijs: ca. 120 euro

Andere fitnesstrackers die je in 2018 kunt overwegen

Er zijn nog meer fitnesstrackers die je in 2018 kunnen helpen om je doelen te bereiken. Kijk ook eens naar deze:

  • Fitbit Flex 2 (ca. 80 euro): Een simpele tracker met een leuk design, die je kunt voorzien van eigen bandjes. Draagt prettig en geeft ook meldingen van je smartphone door en is bovendien waterbestendig.
  • Xiami Mi Band 2 (ca. 40 euro): Voor mensen die iets echt goedkoops zoeken. Deze armband is licht en dun en bevat alle basisfuncties: stappen tellen, slaap analyseren en zelfs je hartslag meten. Je kunt er verschillende bandje bij kopen, zodat het altijd past bij je outfit.
  • Fitbit Ionic (ca. €300 euro): We gaan van het ene uiterste qua prijs naar het andere. De Fitbit Ionic is de eerste echte smartwatch van Fitbit, met een mooi scherm, ingebouwde GPS, een zwemfunctie en een verbeterde hartslagmeter. Je kunt er ook apps op installeren, al is het aanbod nog wat beperkt.
  • Samsung Gear Fit 2 (ca. 230 euro): Zit je er qua budget wat tussenin, dan is de Samsung Gear Fit 2 een optie. Deze heeft een ingebouwde hartslagmeter, GPS en een groot scherm dat gemakkelijk reageert op aanraking. Samsung maakt heel veel producten en je merkt dat ze minder thuis zijn in fitness dan gespecialiseerde merken zoals Fitbit en Garmin. Maar heb je al een smartphone van Samsung, dan ben je misschien eerder geneigd om ook voor een fitnesstracker van Samsung te kiezen.