https://www.youtube.com/watch?v=rNyOzAFdgzc

BattleFit: versla je vrienden met workouts

BattleFit appJe kunt van je dagelijkse workout een competitie maken door de app BattleFit te installeren. De app laat je kiezen uit vier niveau’s: Beginner, Intermediate, Advanced of Custom. Elk bestaat uit 11 verschillende workouts die je kunt uitvoeren. Wil je meer workouts, dan moet je ervoor betalen.

Maar eerst gaan we aan de slag. Je begint als Couch Potato en probeert zo ver mogelijk te komen. Je voert de oefeningen uit en nodigt vrienden uit om hetzelfde te doen. Iedereen hoeft niet op hetzelfde tijdstip bezig te gaan, want in de app hou je de voortgang in de gaten. Zo weet je meteen hoeveel moeite je moet doen om de anderen te verslaan. Daarbij is het wel belangrijk dat je je vrienden kunt vertrouwen, want de app kan natuurlijk niet alles meten. Je moet de aantallen zelf invullen. Iedereen verdient punten op basis van tijden of het aantal herhalingen.

battlefit 3 battlefit 1 battlefit 4

Je kunt ook de Arcade-mode spelen om tegen jezelf de strijd aan te gaan. Met Versus strijd je tegen een vriend of een willekeurige andere gebruiker. Voordat je vrienden wordt kun je zien of iemand ongeveer op hetzelfde niveau zit, zodat je geen frustrerende ervaring hebt.

battlefit 2Om een indruk te krijgen van de oefeningen: bij de Beginners-oefeningen moet je 20/20 uitvoeren. Dit houdt in: 20 buspees, 20 crunches, 20 squats en 20 push-ups. Je noteert daarbij hoeveel tijd het kost om elke set uit te voeren. De app toont daarvoor een stopwatch in beeld, waar je alleen maar op hoeft te tikken om de tijd te registreren.

Voor wie?

BattleFit lijkt vooral handig voor mensen die competitief zijn ingesteld. Kom je maar moeilijk in beweging, dan helpt BattleFit je op weg. En de sociale controle van vrienden zorgt ervoor dat je er niet onderuit komt. Je moet er wel behoorlijk fit voor zijn. Kijk maar naar onderstaand filmpje.

Is het wat?

BattleFit is een best handige app om je gemotiveerd te houden. De workouts en oefeningen zijn trouwens behoorlijk inspannend. Ben je echt een beginner, dan zullen de 20 buspees al meteen een uitdaging vormen. Je ziet vanzelf hoe ver je komt. Een kritiekpunt is dat de uitleg bij de oefeningen wel wat beperkt is: ben je niet zo thuis in de termen, dan moet je even googlen wat een burpee is of op YouTube kijken hoe je het uitvoert.

BattleFit downloaden

BattleFit is verkrijgbaar voor iPhone en Android: