UA Train koptelefoon

De Under Armour Sport Wireless Train-koptelefoon is klaar voor de gym

Als je aan muziek in de sportschool denkt, dan denk je waarschijnlijk aan draadloze oordopjes die niet uit je oren vallen. Voor mensen die zich helemaal willen afsluiten van de buitenwereld is er nu de Sport Wireless Train-koptelefoon van Under Armour, met twee grote oorschelpen. Maar helemaal nieuw is de Sport Wireless Train bij nader inzien toch niet.

Under Armour Project Rock

In juni kondigde Under Armour namelijk de nieuwe Project Rock-koptelefoons aan, die ontwikkeld waren in samenwerking met acteur Dwayne Johnson (oftewel The Rock). Deze nieuwe Sport Wireless Train-koptelefoon ziet er hetzelfde uit, maar is zo’n €50 goedkoper. Het belangrijkste verschil is het merkje op de oorschelpen en op de hoofdband. Geen stoere stier met horens, maar een gewoon UA-logo.

Under Armour Project Rock

UA Sport Wireless Train

Behalve het design heeft UA de Sport Wireless Trains ook wat neutraler afgesteld dan de Project Rocks, die wat zwaardere bassen hebben. Voor veel mensen zal het prijsverschil doorslaggevend zijn: betaal je liever €250 om de bankrekening van The Rock te spekken of €200 voor vrijwel dezelfde koptelefoon?

UA Train sportkoptelefoon

De Sport Wireless Trains zijn gemaakt van stevig zweetbestendig materiaal en hebben een IPX4 rating. De oorschelpen zijn eraf te halen en kunnen in de wasmachine. Ze zijn gemaakt van ademend materiaal, zodat je geen zweetoren krijgt tijdens het sporten. UA werkte samen met JBL voor de audio-techniek: JBL leverde dan ook de 40mm drivers. Verder vind je extra grote volume- en play-knoppen aan de buitenkant, een 3,5mm audio-aansluiting voor als je geen Bluetooth wilt gebruiken en een batterij die 16 uur meegaat. Ben je vergeten je koptelefoon op te laden dan levert 5 minuten opladen je weer een uur luistergenot op.

UA Train sportkoptelefoon

Praten met anderen als je de Sport Wireless Train draagt

Wat er ook op zit is een multifunctionele TalkThru-knop. TalkThru zet de muziek zachter en schakelt de noise canceling-microfoons in die spraak versterken. Zo kun je tijdens het doen van je oefeningen praten met anderen, zonder je hoofdtelefoon af te hoeven doen.

Om het extra aantrekkelijk te maken geeft Under Armour je ook nog 12 maanden lidmaatschap op Map My Fitness, met een waarde van $30. Vanaf begin augustus ligt de Under Armour Sport Wireless Train-koptelefoon in de winkels. Je kunt nu al een pre-order plaatsen via de website van JBL en krijgt dan op 28 juli geleverd.