arcus golfswing

Arcus-ring meet zwemslag, golfswing en 23 andere sporten

Het is eens weer wat anders dan anders: de Arcus is een waterdichte ring die maar liefst 25 sporten kan herkennen. De ring bevat sensoren om je zwemslag, golfswing of hardloopactiviteiten te herkennen. De ring kan nog meer: je kunt er ook de televisie of een computer mee bedienen. Kleine bewegingen zijn voldoende. Zo zou je de ring bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een presentatie te geven: je beweegt je vinger om door te bladeren naar de volgende dia. Zelfs bediening van thermostaten, audio en slimme verlichting kun je met een vingerknip doen.

arcus ringen

Je kunt via Kickstarter meedoen met dit project. Gebruik je de Arcus als bewegingstracker, dan krijg je realtime feedback op je prestaties. Bijvoorbeeld tijdens het zwemmen: Arcus bepaalt je zwemslag, berekent hoe effici├źnt je zwemslagen zijn en welke afstand je hebt afgelegd. Hij meet ook sporten waarbij je je hand gebruikt, zoals tennis, golf en hockey.

arcus ring app

Draag je twee Arcus-ringen, bijvoorbeeld eentje om je wijsvinger en een andere om je duim, dan kun je grijpbewegingen maken en bijvoorbeeld een robotarm bedienen. Het is ook geschikt voor sporten waarbij je twee handen gebruikt, bijvoorbeeld kajakken of aerobics. Games bedienen? Kan ook. Als er voldoende geld wordt ingezameld via de Kickstarter-campagne, zullen de initiatiefnemers zorgen dat draadloos opladen wordt ondersteund.

De Arcus-ring is vanaf $149 te bestellen op Kickstarter en verschijnt in februari 2015.