Yoga Fitbit

Meer sporten op de Apple Watch: yoga, waterpolo en worstelen

Met de Apple Watch kun je tientallen sportactiviteiten meten, zoals binnen en buiten fietsen, wandelen en hardlopen, roeien, steppen en in open water zwemmen. In het najaar van 2017 komen daar een aantal sporten bij, zoals skiën, yoga, waterpolo en worstelen. Helaas kun je de prestaties van deze nieuwe sporten niet automatisch meten, maar je kunt wel na het sporten aangeven om welke activiteit het ging.

Op de Apple Watch vind je al diverse standaard workouts. Staat jouw sport er niet tussen, dan kun je een ‘Andere workout’ kiezen en na afloop aangeven om welke sport het ging, bijvoorbeeld gemengde cardio of HIIT. Daar komen nu een hoop nieuwe bij. Naast de hierboven genoemde gaat het ook om waterfitness (aquarobics), watersport, danstraining en gemengde metabolische cardiotraining.

Hoolio Apple Watch

Apple is van plan om ze toe te voegen aan watchOS 4, de software die dit najaar voor de Apple Watch beschikbaar komt. Helaas worden het geen standaard workouts, waarbij je rechtstreeks de inspanning kan meten (zoals bij wandelen of hardlopen). Bij yoga en watersport is dat moeilijk te doen, omdat het niet om een intensieve, continue beweging gaat.

Bij skiën is dat wel mogelijk, maar toch lijkt het erop dat Apple het niet als standaard workout in het lijstje gaat zetten. Je zult dus na afloop van je ‘Andere workout’ moeten aangeven dat je aan het skiën bent geweest. Meer details zullen in september boven water komen, als Apple de officiële aankondiging doet.

Nieuwe sporten Apple Watch

Nieuwe sporten op de Apple Watch

De nieuwe sporten voor de Apple Watch zijn gelekt via software van de HomePod, de slimme speaker die Apple ook dit najaar gaat uitbrengen. Waarschijnlijk komt er dit najaar ook een Apple Watch Series 3, een nieuwe smartwatch die volgens de geruchten wel gaat werken met modulaire ‘smart bands’. Dit zijn horlogebandjes met allerlei extra ingebouwde functies zoals een bloeddrukmeter, glucosemeter, extra batterij of zelfs een camera. Je zou je Apple Watch dan kunnen uitbreiden met nieuwe functies zonder dat je een nieuw horloge hoeft te kopen.

Eén van de mogelijkheden is dat bedrijven zoals Zepp hun sensoren aanpassen voor de Apple Watch, zodat je voor golf, tennis, honkbal en andere sporten je slagen en prestaties meteen op de Apple Watch kunt analyseren.