apocalypse survival training foto

Fit worden met buitenaardse wezens

Met een spelinsteek kun je sporten leuker maken. Dat is het idee achter Apocalypse Survival Training, waarbij je probeert om weg te lopen voor buitenaardse wezens. De bedenkers hebben vast wel eens van Zombies, Run! gehoord. Nieuw is het idee dan ook niet, maar wel de manier waarop het wordt uitgewerkt: meerdere afleveringen zodat het verhaal steeds doorgaat.

apocalypse survival training foto

Apocalypse Survival Training is bedacht door Adele Kirby uit Londen, die de game voor iPhones en Android-smartphones gaat maken – samen met een flink team. Via Kickstarter zoeken ze geld om de eerste aflevering van de game te kunnen maken. En dat is gelukt, want het benodigde geld is inmiddels binnen. Het wordt een audio-avontuur met fitnesselementen. Je komt middenin een actieverhaal terecht dat zich afspeelt in Londen.

In vergelijking met Zombies, Run! ga je in deze nieuwe game veel meer doen dan alleen hardlopen. Je hele lichaam wordt getraind en je krijgt ook nog mentale training, zodat je bij een echte apocalyps weet wat je moet doen. Er komen 37 episodes die elk 30 minuten duren en waarbij je afwisselend gaat hardlopen, een circuit met krachttraining en een holistische training gaat doen. In oktober 2015 moet de game klaar zijn. Mensen die er geld in hebben gestoken, krijgen een rol in de game – hopelijk als held en niet als buitenaards wezen.

Voor wie?

Mensen die snel verveeld raken en iets te doen willen hebben tijdens het sporten. Met Apocalypse Survival Training ga je met een smartphone oefeningen doen, waarbij je de aanwijzingen en de avonturen via de oordopjes hoort. Als je helemaal wordt meegezogen in het verhaal, gaat het sporten eigenlijk vanzelf.

Is het wat?

Apocalypse Survival Training komt pas in 2015 uit. Dat de formule werkt, blijkt wel uit het succes van het grote voorbeeld Zombies, Run! Grappig is trouwens dat die game ook met geld van Kickstarter tot stand is gekomen – al in 2011 haalden ze meer dan 70.000 dollar op om de game te ontwikkelen. Sindsdien is het gespeeld door meer dan 1 miljoen mensen. De makers van Apocalypse Survival Training geven op hun Kickstarter-pagina niet direct credits aan hun voorgangers, al geven ze toe dat er andere audio-avonturen zijn die mensen misschien hebben geprobeerd. Met de drie verschillende trainingen denken ze zich te voldoende te kunnen onderscheiden om niet als copycats te worden afgeschilderd.