ampstrip-roeimachine

Plak een fitnesstracker op je lichaam met de AmpStrip

Fitnesstrackers zien er nu nog uit als apparaatjes die je aan broek, schoenen of rondom je pols vastmaakt, maar we weten al hoe de toekomst eruit ziet. Je plakt straks een pleister met allerlei sensoren op je lichaam om hartslag en lichaamsbeweging te meten. Na verloop van tijd gooi je de pleister gewoon weg. Zo’n pleister is superdun en zit nauwelijks in de weg. En omdat ‘ie direct op je lichaam zit, heb je er ook geen last van. Die toekomst bestaat voorlopig alleen nog in sportlabs, maar de pas aangekondigde AmpStrip komt in de richtig. Dit is een plakstrip waarmee je hartslag, hartslagzones, rusthartslag, ademhaling, huidtemperatuur, houding, slaap, stress, calorieën, stappen en tijdsduur van je activiteiten kunt meten.

ampstrip tracker

Je draagt de AmpStrip dan ook niet om je pols of aan je kleding, maar op je bovenlichaam. Denk aan een nicotinestrip, maar dan voor een heel andere doelgroep. AmpStrip is het eerste consumentenproduct van FitLinxx, een technologiebedrijf dat al sinds 1993 bezig is. De AmpStrip is een elektrocardiografie-sensor (ECG), die waterproof is en 24 uur per dag kan worden gedragen. Het bedrijf denkt dat wedstrijdzwemmers er veel aan kunnen hebben, maar zoals de foto’s aangeven kun je er ook mee gaan hardlopen of in de sportschool je hartslag in de gaten houden.

ampstrip-hardlopen

De plakstrip gaat zeven dagen mee, net zo lang als de oplaadbare batterij in de AmpStrip. Als je het accessoire koopt krijg je er een draadloze oplader bij. De data stuurt de AmpStrip draadloos naar een iPhone- of Android-app. De eerste testversie van de AmpStrip komt in maart 2015 beschikbaar en in juli 2015 komt ‘ie officieel op de markt.

Als je wilt meedoen met de crowdfunding-campagne op Indiegogo, betaal je $119. Voor 30 plakstrips betaal je daarnaast nog 30 dollar.

ampstrip-roeimachine