Runtastic Adidas miCoach

Adidas miCoach stopt, Runtastic neemt het over

Adidas miCoach gaat stoppen, maar gelukkig kun je je data overzetten naar Runtastic. Adidas nam in 2015 Runtastic over en sindsdien hadden ze twee apps om je sportactiviteiten te meten: Adidas miCoach en Runtastic. Om dubbel werk te voorkomen moeten alle gebruikers overstappen. miCoach-gebruikers krijgen een premium-abonnement ter compensatie.

Het sterke punt van Adidas miCoach was, dat je goede begeleiding kreeg bij het sporten. Met miCoach kon je niet alleen hardloopactiviteiten en andere sporten meten, maar je kreeg er ook trainingsplannen bij. miCoach was gratis te gebruiken, waarbij Adidas geld verdiende met de extra accessoires zoals een voetbal met sensoren. Runtastic neemt nu het stokje over, maar gelukkig heb je alle tijd om aan de overstap te wennen want miCoach blijft tot en met 31 december 2018 te gebruiken. Je hebt dus bijna twee jaar om de overstap te maken, of je data op te slaan en een alternatief te zoeken. Tot die tijd blijft miCoach functioneren zoals je gewend bent.

Van Adidas miCoach naar Runtastic

Runtastic werkt met een heel ander verdienmodel: de apps zijn meestal betaald (hoewel ze soms ook gratis te krijgen zijn) en ook voor trainingsplannen moet je betalen. Runtastic heeft bovendien meer functies.

Helaas zul je niet in staat zijn om je miCoach-trainingsschema’s over te zetten naar Runtastic, dus je kunt het beste eerste je huidige schema afwerken voordat je de overstap maakt. Het enige wat je kunt overzetten zijn je persoonlijke data en je workout-data. Gebruik je een Speed_Cell of X_Cell, dan kun je de data wel overzetten maar ze verschijnen in Runtastic als gewone fitness-workouts. Helemaal perfect is dat niet.

micoach adidas

Adidas heeft een migratietool gemaakt om de overstap makkelijker te maken. Als je eenmaal beide accounts hebt gekoppeld zullen ze data blijven synchroniseren totdat de stekker definitief uit miCoach gaat. Je kunt dus nog even je miCoach-accessoires blijven gebruiken.

Waarschijnlijk gaat Adidas binnenkort nieuwe wearables aankondigen, waaronder een nieuwe fitnesstracker die meer op lifestyle is gericht. Deze staat intern bekend onder de naam Chameleon. Adidas maakte ook GPS-sporthorloges, maar daar lijken ze mee te willen stoppen.