fitnesstracker blijven of hype

Adidas Fit Smart: de nieuwe, dure sportarmband van Adidas

Adidas brengt vanaf augustus 2014 een sportarmband op de markt, waarmee je stappen, hartslag, calorieën, snelheid tijdens het hardlopen, afgelegde afstand en staplengte meet. De sportarmband ziet er anders uit dan gebruikelijk: het lijkt eerder op een sporthorloge dan op de Fitbit Flex of de Nike+ Fuelband.

http://www.cnet.com/news/adidas-micoach-fit-smart-wearable-activity-tracker/

Er is nog een ander verschil: de prijs van 199 euro is veel hoger dan we van dit soort armbanden gewend zijn (tussen de 100 en 150 euro. De Adidas Fit Smart werkt samen met de miCoach-apps voor iPhone en Android. Adidas heeft dus niet voor zo compact mogelijk gekozen en dat heeft waarschijnlijk te maken met de hartslagmeter, die aan de binnenkant van de polsband zit. Aan de buitenkant zie je drie knoppen en een paneel met ledlampjes, die oplichten om te laten zien hoeveel je bewogen hebt.

De Fit Smart is bedoeld voor dagelijks gebruik. Een paneel met ledlampjes laat zien hoeveel je hebt bewogen. Er past tien uur aan sportdata op; daarna moet je via Bluetooth synchroniseren met je smartphone. De Adidas miCoach Fit Smart ligt vanaf 15 augustus 2014 in de winkel liggen voor €199 in de kleuren zwart en wit. De vorm is vergelijkbaar met het Adidas miCoach Smart Run-sporthorloge, dat maar liefst 400 euro kost en dat in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar is.

adidas fit smart tracker

Voor wie?

De Adidas Fit Smart is bedoeld voor mensen die de hele dag hun lichaamsbeweging willen meten. Het is dus in eerste instantie bedoeld om te zorgen dat je meer gaat bewegen. Maar je kunt er ook mee hardlopen. De koppeling met de miCoach-app zorgt ervoor dat je ook allerlei andere sporten kunt meten, zoals tennis of basketbal.

Is het wat?

De twee grootste nadelen van de Adidas Fit Smart zijn de prijs en de forse uitvoering. Zoek je een activiteitentracker met hartslagmeter, kan kun je eigenlijk beter de Withings Pulse nemen, want die kost rond de 100 euro, is veel compacter en kan ook je hartslag meter. Ben je fanatiek Adidas-gebruiker en meet je je sportactiviteiten al met de apps van Adidas, dan is het een mooie aanvulling.

adidas smart fit onderdelen